Dişli Dirsek
Paslanmaz dişli dirsekler boru hatlarına eklenirken kaynak, silikon gibi yapıştırma işlemine ihtiyaç duymayan dirsek modelleridir. Paslanmaz dişli dirsekler, her iki ucunda bulunan bağlantı dişleri sayesinde döndürülerek diğer borulara montajı yapılır. Paslanmaz dişli dirsekler diğer ana borulara montaj edilirken dişliler arasına sızdırmazlık özelliği ile bilinen tesisat bandı ya da kenevir ipi kullanılabilir. Bu malzemelerin kullanılmasının sebebi sızdırmazlık derecesini artırmak ve bağlantı noktaları arasında güvenliği en üst seviyeye çıkarmaktır.
Paslanmaz dişli dirsekler boru hattına sorunsuz bir şekilde montaj edilebilmesi için montajın son aşamasında iyice sıkıştırılması gerekir. Bu işlemi yaparken kurbağacık anahtar kullanılabilir.
Paslanmaz çelik dirseklerin montajının ya da tamiratının uzman kişiler tarafından yapılmasında fayda vardır. Tesisatın sonraki zamanlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için bu oldukça önemlidir. Çünkü boru sisteminin sızdırmazlığı bir uzman tarafından kolaylıkla sağlanabilir ve anlaşılabilir.
Paslanmaz dişli dirsekler sıvı haldeki çeliğin kalıplara dökülmesiyle üretilirler. Ancak kalıptan çıkan dirsek kullanım için hazır halde denilemez. Çünkü kalıptan çıkarılan ürünün her iki ucunda da montajı sağlayan dişliler hazır halde değildir.
Bu bağlantı dişlerinin oluşması için ürün torna makinelerine konularak istenilen çaplarda dişleri oluşturulur. Böylece dişli paslanmaz çelik dirsekler kullanıma hazır hale gelir
Dişli paslanmaz çelikler çoğunlukla küçük çaplı boru hatlarında kullanılır. Böyle olmasının en büyük sebebi ise boruların ve dirseklerin çaplarının büyümesi ile montajı gerçekleştirecek olan dişler de oluşturulurken halkalar arasındaki mesafelerin büyümesidir. Dişler arasındaki bu genişlik boru hatlarındaki sızdırmazlık ilkesine ters olabilecek bir durumdur. Ayrıca çapın büyümesiyle boruların birbirlerine çevrilerek monte edilmesinden dolayı son sıkıştırma aşamalarında geniş çaplı bir aletin ya da makinenin olmaması da büyük çaplı boru sistemlerinde dişli dirseklerin kullanılmamasının başka bir sebebidir.
Paslanmaz dişli dirsekler kendi içlerinde erkek yada dişi diye ikiye ayrılır. Her iki bağlantı kısmı dişi bağlantılı olan dirseklere dişli dirsekler, bir tarafı dişi bir tarafı erkek olan bağlantı noktasına sahip dirsekler ise kuyruklu dirsekler olarak adlandırılır.
Paslanmaz Dirsek Fiyatları
Paslanmaz dirsek fiyatları bütün ticari ürünlerde olduğu gibi bir çok farklı etkenlerden etkilenmektedir. Bunların en başında paslanmaz dirseklerin hammaddesi olan çeliğin ve kromun hem ülke içinde hem de uluslararasında toptan fiyatlarıdır. Bu fiyatlar başta döviz kuru olmak üzere birçok faktörden etkilenir. Dolayısıyla paslanmaz dirsek fiyatları yıl içinde çok kez değişime uğrayabilir.
Paslanmaz dirsek fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.